A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

30 000 mladých ľudí sa stretlo v Strassburgu, hlavnom meste Európy

Byt štyroch sestier ožil - tri mladé dievčatá z Nemecka Luisa, Mirjam a Franziska si na koberci v obývačke rozložili karimatky a spacáky ako na nejakom prázdninovom tábore.

v komunite

príprava na noc

Sr. Patience, poverená organizovaním

Tak ako každý rok sa stretli mladí kresťania z celej Európy, aby sa spoločne modlili, rozjímali a oslávili príchod nového roka 2014 iným spôsobom.

Táto iniciatíva bratov ekumenického spoločenstva z Taizé sa tohto roku konala vo Francúzsku, blízko nemeckých hraníc. Angažovalo sa veľa dobrovoľníkov, aby srdečne prijali tisícky mladých ľudí.

Svedectvo komunity sestier:

Tri mladé dievčatá z Nemecka Luisa, Mirjam a Franziska si rozložili na koberci v obývačke karimatky a spacáky ako na nejakom prázdninovom tábore. Raňajky boli trocha ospalé, ale večer bol časom radostného rozhovoru pri šálke čaju. Mladé dievčatá si ho medzi sebou predĺžili až do neskorej noci.

Na Nový rok sme sa zišli pri slávnostne prestretom stole, na ktorom nechýbala alsaská kyslá kapusta. Uvoľnená a rodinná atmosféra prispievala k nášmu vzájomnému rozhovoru. Pred odchodom nám naše mladé priateľky odovzdali malé darčeky, ktorými chceli vyjadriť svoju vďačnosť.

„Niektorí hostitelia smú ubytovať anjelov.“

Na „Bostonskú“ ulicu prišli traja!