A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

Stretnutie v Banskej Bystrici

Od 31.1.-2.2. 2014 sa v Banskej Bystrici uskutočnilo stretnutie generálnej predstavenej sr. Moniky Heuser a generálnej asistentky sr. Margity Tušanovej so sestrami slovenskej provincie.

Od 31.1.-2.2. 2014 sa v Banskej Bystrici uskutočnilo stretnutie generálnej predstavenej sr. Moniky Heuser a generálnej asistentky sr. Margity Tušanovej so sestrami slovenskej provincie. Stretnutia sa zúčastnilo 24 sestier s večnými sľubmi, ktoré vstúpili do kongregácie po roku 1989, teda po skončení komunistického režimu.

Stretnutie sa nieslo v radostnej atmosfére. Jedným z cieľov tohto stretnutia bolo upevnenie a prehĺbenie sa v povolaní, resp. spätný pohľad na povolanie a pohľad do budúcnosti. Generálna predstavená sr. Monika Heuser nás obohatila svojimi skúsenosťami, povzbudila nás na našej ceste a zároveň sme vnímali ako tou cestou kráča s nami a sprevádza nás. Spoločne sme uvažovali aj o tom, čo nám môže pomôcť viac sa angažovať pre chudobných a núdznych, uvedomujúc si, že sila Zmŕtvychvstalého je väčšia ako bieda v tomto svete. Cez texty najnovšej exhortácie Svätého Otca Františka Evangelii Gaudium sme sa povzbudili vo viere, že Ježiš Kristus je zdrojom našej nádeje, premeny srdca, prameňom živej vody a my sme pozvané byť ľudskými amforami, z ktorých sa môžu druhí napiť. Snažili sme sa pomenovať aj nástrahy, ktoré zasvätená osoba v dnešnej dobe prežíva. V predvečer sviatku zasväteného života sme si pri adorácii všetky spoločne obnovili svoje rehoľné sľuby.

 

Sme veľmi vďačné, že si sestra Monika našla čas a prišla nás povzbudiť v našom povolaní, aby sme verne nasledovali Ježiša Krista, aby sme svoje poslanie žili slobodne a zodpovedne a aby sme spolu so sestrami z iných provincií naplno prežívali spiritualitu a charizmu sestier Najsvätejšieho Spasiteľa a tak mohli spolu kráčať v ústrety budúcnosti. „Hľa, ja tvorím čosi nové, nebadáte?“ (Iz 43, 19)