A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

Marianka 27. až 31. marec 2014

Stretnutie zodpovedných za formáciu v Mariánke

Ako každý rok stretli sa v dňoch od 27. marca do 31. marca 2014 provinciálne predstavené, predstavené formačných komunít a sestry zodpovedné za formáciu zo všetkých európskych provincií. Z generálneho vedenia sa stretnutia zúčastnila sestra Margita Tušanová.

V tomto roku sa stretnutie konalo v Marianke pri Bratislave. Stretnutia sa spolu s tlmočníčkami zúčastnilo 19 sestier. Sestry pracovali s témou: Identita formačných komunít sestier Najsvätejšieho Spasiteľa.

Vzácne impulzy o procese sprevádzania sestrám ponúkol duchovný správca Univerzitného pastoračného centra v Košiciach Marek Forgáč. Tieto impulzy boli spolu s otázkami týkajúcimi sa rehoľnej formácie podnetom na prácu počas týchto dní.

Sestrám sa v tomto jubilejnom roku „prihovorila“ aj matka Alfonza Mária. Bola nielen zakladateľkou ale aj prvou formátorkou kongregácie. Sestry uvažovali nad jej poučeniami a myšlienkami, ktoré sú aj dnes aktuálne. Stretnutie bolo pre sestry pomocou pri ich práci vo formácii a zároveň ďalšou príležitosťou na lepšie spoznanie sestier iných provincií.

Mariánka je najstarším pútnickým miestom na Slovensku. Jeho históriu sestrám priblížil jeden z pátrov z Kongregácie tešiteľov, ktorí toto miesto spravujú. Sestry z Francúzska a z Nemecka boli na záver stretnutia pozvané navštíviť mesto Bratislavu a miestnu komunitu sestier.