A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

Skladanie prísľubov členov laického spoločenstva v provincii Nemecko a Rakúsko

Skladanie prísľubov členov laického spoločenstva v provincii Nemecko a Rakúsko

Od štvrtku 6. marca do soboty 9. marca 2014 sa konalo stretnutie nemeckej skupiny laického spoločenstva so sestrami Najsvätejšieho Spasiteľa v kláštore Maria Hilf /Márie Pomocnice/ v meste Bühl v Nemecku (Bádensku).

Pod vedením sr. Marie Sigrid Burkhart boli tieto dni venované intenzívnejšej príprave na blížiace sa veľkonočné sviatky. V centre pozornosti bola predovšetkým téma zriekania sa seba a vzájomná výmena duchovných zážitkov na základe liturgických textov tohto pôstneho obdobia. Príjemné počasie s jarným slniečkom lákalo počas prestávok na prechádzky do okolitých viníc.

 

Vrcholom týchto dní bolo skladanie prísľubov 4 členov laického spoločenstva, ktoré sa konalo dňa 8. marca. 

Pri tejto príležitosti prijala pani Ostermair krížik ako znak príslušnosti k Laickému spoločenstvu so sestrami Najsvätejšieho Spasiteľa.

Na slávnostnú sv. omšu z Norimbergu pricestovali: sr. Rosa Fischer - provinciálna predstavená, sr. Anna Maria Ortner - provinciálna asistentka a sr. Maria Scharpfenecker , ktorá doprevádza regionálnu skupinu z Bavorska.

Sr. Maria Sigrid veľmi vhodne pripravila slávnostnú sv. omšu. 

V modlitbe za seba sme sa navzájom spojili vo viere a nasledovaní nášho Spasiteľa a Pána Ježiša Krista – každá vo svojom životnom stave a na mieste, na ktorom je. Štyri ženy, ktoré zložili prísľuby, sa pred provinciálnou predstavenou a všetkými zúčastnenými vyjadrili, že sa cítia byť priťahované svedectvom matky Alfonzy Márie a ako odpoveď na Božiu lásku – podľa svojho stavu v Cirkvi – chcú prehĺbiť milosť svojho krstu a rásť vo viere. Prisľúbili na jeden rok žiť spiritualitu matky Alfonzy Márie v rámci laického spoločenstva podľa charizmy sestier Najsvätejšieho Spasiteľa. Po blahoželaniach a prevzatí darčekov pokračovala slávnosť sviatočným obedom v jedálni sestier.

 

Spoločná fotografia pod magnóliou. Vľavo sr. Maria Sigrid Burkhart.