A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

„Čerpajte a dávajte s radosťou, aby ste uhasili smäd sveta“

Ako skoro každý rok, aj v jubilejnom roku 200. výročia narodenia našej zakladateľky Matky Alfonzy Márie sa stretli mladšie sestry z európskych provincií .

Tentoraz prišlo do kláštora sv. Jozefa v Neumarkte /Nemecko/ 35 sestier zo Slovenska, Francúzska a Rakúska. Téma „Budete čerpať s radosťou z prameňov spásy /Iz 12,3/ - Čerpajte a dávajte s radosťou, aby ste uhasili smäd sveta” poukazuje na to, čo bolo obsahom našej “cesty” počas týchto dní.

Sestry z prípravnej skupiny veľmi uvážlivo a prezieravo zostavili pestrý a metodicky bohatý program, ktorý pomohol všetkým prežiť tieto dni s bohatým úžitkom.

Obsahom osobnej práce, spoločného podelenia sa v pléne a v malých skupinách bola apoštolská exhortácia „Evangelii Gaudium“ pápeža Františka v spojení s našimi životnými pravidlami.

Veľká zhoda oboch dokumentov nás priviedla k otázke, či sa pápež František nechal inšpirovať našimi životnými pravidlami. Počas jednotlivých častí programu a počas modlitby, na ktorú sme mali dostatok príležitostí, nás sprevádzal nám dôverne známy obraz studne. Bohatstvo našej medzinárodnosti aj v liturgii a spojenie v modlitbe je prameňom, z ktorého môžeme vždy nanovo čerpať. Krásne počasie umožnilo púť do Lengenbachu. Pre sestry, ktoré si túto možnosť vybrali, bola skutočným darom.

Všetkých nás obohatilo, že sme sviatok Všetkých svätých a Pamiatku zosnulých mohli sláviť spoločnou liturgiou u našich spolusestier a spolu s nimi v domácej komunite v Neumarkte. P. Abart SJ a P. Wopperer SJ nám pri slávení Eucharistie ponúkli hodnotné myšlienky, s ktorými sme sa zaoberali aj počas našej práce.

Naše provinciálne predstavené a generálna predstavená sestra Monika Heuser sa s nami na konci stretnutia podelili s myšlienkami a podnetmi súvisiacimi s našou témou a otázkami týkajúcimi sa budúcnosti.

Počas týchto dní sme mohli intenzívne čerpať z prameňa spásy a posilnené sa vrátiť do našich komunít. Teraz to nanovo môžeme realizovať v rôznych oblastiach nášho poslania: Čerpajte a dávajte s radosťou, aby ste uhasili smäd sveta.

Sr. Barbara Geißinger