A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

„Jugendkorbinian“ – púť mládeže v arcidiecéze Mníchov a Freising

Aj tento rok sme boli pri tom!

Už viac ako 70 rokov sa koná púť mládeže do Freisingu na “Jugendkorbinian”. Tisíce mladých ľudí v tomto roku znova preukázali svojou účasťou od 14. do 15.11.2015 silnú a zjavnú vieru a pripravenosť aktívne sa zaoberať naliehavými otázkami dnešných čias. 

Sestry Odilia, Maria Don a Barbara s ďalšími sestrami a bratmi, ako aj so spolupracovníkmi v pastorácii realizovali s tímom povolaní jednu ponuku.

„The Quest – staňte sa lovcami skrytých pokladov.“ Túto tému sme tohto roku ponúkli na výber po veľkej pútnickej bohoslužbe na “Trhu možností”. 

Podľa „Indiana Jonesa“ sme pre mladých upravili dva veľké priestory tak, aby museli prechádzať tmavými tunelmi a jaskyňami a riešiť náročné úlohy. V tme sa vždy znova stretávali s múdrymi sprievodcami, ktorí im osvetľovali cestu. Spolu s nimi si mohli na poslednom stanovišti odpočinúť, posilniť sa a porozprávať o svojich zážitkoch.

Mladí reflektovali zážitky zo všetkých troch stanovíšť a odvážili sa hovoriť o svojich skúsenostiach a životných otázkach.

Mohli posilniť svoju pripravenosť ísť aj okľukami, skúsiť si nasledovanie a nájsť vlastnú cestu. Svoje povolanie považovali za cenný dar.

Na ich ďalšiu cestu v životných výzvach sme im zaželali, aby sa im odvážne postavili a aby hľadali a spoznali Boha ako svojho sprievodcu.    

Pre nás „sprievodcov” to bola opäť veľmi dobrá skúsenosť spolupráce s tímom povolaní a ďalšími pomocníkmi a samozrejme aj možnosť stretnúť sa s mladými.

 

sr. Barbara Geissinger