A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

Stretnutie provincie

V sobotu 25. 6. 2016 sa v Bratislave na Jakubovom námestí konalo stretnutie všetkých sestier Slovenskej provincie.

Stretnutie začalo o 9.00 hod. sv. omšou v kaplnke sv. Jozefa. Sv. omšu celebroval p. farár Marián Kráľ z Farnosti svätej Alžbety - Modrý kostol.

Dopoludnie malo formačný charakter. Naše pozvanie prijala ThDr. Lucia Hidvéghyová, PhD, ktorá nás pútavým spôsobom voviedla do knihy Genezis a priblížila nám život starozákonného otca Abraháma a jeho posolstvo pre nás. Mohli sme vnímať Abraháma ako oporu pri prekonávaní životných skúšok, povzbudenie vo viere a dôvere, že Božie prisľúbenie sa naplní. Potrebujeme sa však oslobodzovať od našich predstáv a dôverovať Bohu, ktorý je s nami na ceste.

Popoludnie sme  okrem meditácie nad vypočutým a podelením sa s tým, čo nás oslovilo, venovali  informáciám zo života provincie: z juniorátu, z medzinárodného stretnutia sestier v Oberbronne, zo stretnutia laických spoločenstiev. Dostali sme niekoľko informácií o blížiacich sa Svetových dňoch mládeže v Krakove a o Európskom stretnutí mladých, ktoré sa bude konať v auguste 2017.

Stretnutie, ktoré bolo zároveň príležitosťou pre budovanie vzájomných vzťahov, sme ukončili modlitbou slávnostných vešpier.