A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

Požehnanie zrekonštruovaných priestorov Charity sv. Alžbety vo Zvolene

V stredu 14. septembra, na sviatok povýšenia Svätého kríža, sa vo Zvolene konalo otvorenie a požehnanie zrekonštruovaných priestorov Charity sv. Alžbety, kde pôsobia naše dve sestry sr. Patrícia a sr. Alacoque.

 

Program sa začal svätou omšou. Po nej nasledovalo samotné požehnanie priestorov charity.
Svätej omši predsedal a požehnanie vykonal generálny vikár banskobystrickej diecézy Mons. Branislav Koppal. Nechýbali predstavitelia samosprávy - na čele s primátorkou mesta Zvolen Lenkou Balkovičovou.

 

 

Na záver sv. omše pri tejto príležitosti Mons. Vojtech Nepšinský – dekan a farár vo Zvolene - poďakoval generálnemu vikárovi Mons. Branislavovi Koppalovi za prijatie pozvania na túto slávnosť a riaditeľke charity sestre Patrícii Margite Perátovej, ktorá mala veľký podiel na tom, aby sa toto dielo mohlo dokončiť.

 

 

Všetci prítomní boli  pozvaní na pohostenie a prehliadku nových priestorov. Charita Sv. Alžbety momentálne zabezpečuje v rámci možností okrem iného hygienu, výdaj šatstva, stravu, podporu a poradenstvo pre ľudí bez domova. Ďalej plánuje otvoriť tvorivé dielne pre dospelých. V Charite sv. Alžbety sa pravidelne každý mesiac konajú bohoslužby pre klientov ako aj zamestnancov charity, ktoré vedie Mons. Vojtech Nepšinský. Od septembra budú prebiehať taktiež pravidelne pre klientov aj katechézy. Charita sv. Alžbety je nezisková organizácia, ktorá patrí pod farský úrad vo Zvolene.