A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

Byť milosrdný/á

„Jugendkorbinian“ 2016 - púť mladých v novembri vo Freisingu (DE)

Aj tento rok sme sa zúčastnili tejto akcie (tentokrát nás bolo päť!) a podporili tak povolania v Cirkvi spolu s mnohými ďalšími rehoľníkmi a pastoračnými spolupracovníkmi.

Už v piatok prenocovali mladí z Bad Tölz u nás v kláštore Herz-Jesu-Kloster predtým, ako pešo vyrazili z mníchovského Dómu do Freisingu.

Spolu s nimi prišlo pešo do Freisingu veľa mladých a zúčastnili sa už nočného programu. Pri sv. omši s kardinálom Reinhardom Marxom ich  bolo niekoľko tisíc. Tí vzali vážne výzvu svojich arcibiskupov zasadiť sa proti kultúre „nemilosrdenstva“ a nenávisti. To sa ukázalo hneď pri ponuke možností, ktoré sme pre nich pripravili a pri ktorých sme ich sprevádzali.

„Fantastická cesta do seba!“ – spoločne v skupinách vyzbrojených „skúseným sprevádzateľom“  boli mladí „zmenšení“ a vliezli „do seba“ cez nos (ktorý vyrobila sr. Odilia). Na ceste cez rôzne orgány mali vypracovať určité úlohy, pri ktorých spoločne rozprávali o Bohu, o sebe, o spravodlivosti a ďalších iných otázkach, mohli odhaliť nové perspektívy a nakoniec nájsť v „srdci“ (kaplnke) pokoj.

„Pre toto horí moje srdce“ bolo napísané veľkými písmenami na plagáte v kaplnke. Na plagát mohli mladí vetu dopísať. Na záver dňa bol plagát plný odpovedí.

Môžeme povedať, že naše srdce horí aj pre mladých a pre Jugendkorbi. Náš oheň živila dobrá práca so spolupracovníkmi a rehoľníkmi a ohlas mladých!

sr. Barbara Geissinger