A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

Naša škola vo finále!

V škole v Nkoulou (Kamerun), ktorú vedú sestry, sa všetci aktívne zapojili do Národného sviatku mládeže. Nechýbali ani prekvapenia!

Naša základná škola sa zúčastnila rôznych aktivít v rámci kultúrneho týždňa, ktorý sa skončil v sobotu 11. februára 2017 veľkým Národným sviatkom mládeže.

Medzi iným spoznal spevácky zbor a katechetická skupina školy „Rádio Mária“ katolícku rozhlasovú stanicu z Yaoundé a zapojili sa do farskej svätej omše, ktorú vysielali. V tom istom čase sa asi 100 žiakov zúčastnilo televízneho vysielania stanice „Vízia 4“ z odovzdávania cien zo súťaže 9 stredných škôl zo strednej časti Kamerunu. A viete čo? Bilingválna škola Matky Alfonza Márie sa kvalifikovala do finále, ktoré sa bude konať v máji. To znamená, že Vás budeme priebežne informovať!

V škole sa poriada veľký jarmok, na ktorý sú pozvaní rodičia i priatelia školy. Tu môžu deti predstaviť svoje rozmanité talenty. Nezabudnite si pozrieť fotografie s vysvetlivkami v prílohe.

Pre lepšie pochopenie: Na okraji mesta Yaoundé v Kamerune vznikla za niekoľko rokov nová mestská štvrť Nkoulou. Keď to bola len dedina v buši, sestry reagovali na výzvu, aby tu zriadili novú misijnú stanicu s malou nemocnicou hlavne pre tehotné ženy a deti, so škôlkou a základnou školou. Kedže sa štvrť stále rozširuje, do školy prichádza stále viac nových žiakov.