A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

SPȀTNÝ POHĽAD - VYHODNOCOVANIA – POTVRDENIE SPRÁV

POHĽAD DO BUDÚCNOSTI

Jedna z intenzívnych úloh generálnej kapituly spočíva vo vypočutí a zaoberaní sa správami generálnej predstavenej a generálnej ekonómky, správami jednotlivých provincií, provinciálnych kapitúl o konkrétnej situácii príslušných krajín, o konkrétnych formách pôsobenia – o miestach, ako aj rôznych zariadeniach v oblasti zdravotníctva, školstva, správy k rozličným témam spolupráce s ľuďmi, ktorí sú spolu s nami v našich dielach, alebo inak kráčajú s nami jednou cestou.... – tiež o zvyklostiach a spôsoboch, ako žije mladá generácia našich sestier a ako má byť sprevádzaná,...

Zaoberanie sa týmito témami sa uskutočňuje pod vedením moderátorky v jednotlivých skupinách podľa provincií a delegatúr, v zmiešaných skupinách, alebo jednoducho v malých spontánnych troj- až päťčlenných skupinkách, ktoré sa vytvoria priamo v kapitulnej sieni.

Skupinky referujú plénu rozličným spôsobom, jednotlivé body sú zozbierané a viditeľne pripevnené na pracovné, aby mohli byť lepšie vyhodnocované.

Jednou z foriem spracovania je aj otvorená diskusia v pléne.

Napokon zozbierané výstupy tvoria základ pre ďalšie dôležité úlohy:

zdôrazňujúce stanoviská, formulácia odporúčaní pre celú kongregáciu na nasledujúcich 6 rokov.

Ale aj príprava vážnych rozhodnutí, ktoré prináležia generálnej kapitule.

Voľný čas po večeroch osamote alebo vo veselých skupinkách umožňujú nadobudnúť novú silu do ďalšieho pracovného dňa.

Nechceme zamlčať, že nás aj tu ovplyvňujú súčasné horúčavy vo veľmi veľkej miere. Každá sa s tým vyrovnáva svojím spôsobom, no napriek nim sme stále pripravené na prácu.