A- A A+

Aktuelles NewsSystem Single: SK

Veľká udalosť

Blahorečenie

Blahorečenie našej zakladateľky matky Alfonzy Márie Eppingerovej,

sa blíži. V rámci bezprostrednej prípravy naň sa chceme všetci , kdekoľvek žijeme, spojiť modlitbou novény. Táto sa začne 31. augusta v Niederbronne slávnostnou procesiou, ktorú bude viesť Mons. Luc Ravel od rodného domu zakladateľky, bude pokračovať k evanjelickému kostolu , v ktorom bola matka Alfonza Mária pokrstená a odtiaľ ku kláštoru sv. Jozefa („Kláštorík“), kde sa zakončí slávnostnými vešperami.

8. septembra, v predvečer blahorečenia, sa bude konať modlitbová vigília v pútnickom mieste Marienthal, kam kedysi putovala aj matka Alfonza Mária.

Blahorečeniu bude 9. septembra v štrasburskej katedrále predsedať legát Svätého Otca kardinál Becciu, ktorý bude spolu so štrasburským arcibiskupom Ravelom a inými biskupmi a kňazmi celebrovať slávnostnú sv. omšu. Slávnosti sa zúčastní veľký počet sestier zo štyroch kontinentov, príbuzní z rodiny Eppingerovej, veriaci z diecézy a mnoho ľudí, ktorí sú spojení s matkou Alfonzou Máriou a jej sestrami.

Slávnostnú sv. omšu s blahorečením bude možné sledovať v priamom prenose o 14.20 hod. na internete na stránke francúzskej TV KTO ( www.ktotv.com/guide ).

V Niederbronne, v ktorom naša zakrátko blahorečená matka Alfonza Mária prežila celý život, zakončíme 10. septembra tieto slávnostné dni ďakovnou sv. omšou.